آنالیز سئو سایت با رنک مث ( 12 گام عملی ) + راهنمای تصویری

آنالیز سئو سایت با رنک مث

آنچه در این مقاله خواهید خواند

چرا استفاده از آنالیز سئو سایت با افزونه رنک مث را به شما پیشنهاد میدهیم ؟ آیا واقعا نیازی به انجام این کار در سایت وردپرسی ما هست ؟ اگر می‌خواهید در نتایج جستجوی گوگل همیشه رشد دائم و ثابتی داشته باشید ، مهم است که به طور منظم سایت خود را مورد ارزیابی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما برای موتورهای جستجو بهینه شده است.

ساده ترین راه برای انجام بررسی این موارد ،استفاده از چک لیست و آنالیز سئو سایت است.

معمولاً بررسی سئو سایت ممکن است چند روز تا چند هفته زمانبر و در نهایت ممکن است برای ابزارهایی که جهت بررسی سئو و یا به افراد متخصص بررسی سئو سایت شما هستند هزینه نمایید. اما، با ابزار مناسب (و راهنمایی که ما در این بخش برای شما آماده کرده ایم) به شما کمک خواهیم کرد که چگونه یک بررسی کلی از وضعیت سئو سایت خودتان را انجام دهید که فقط چندین ساعت‌ طول خواه کشید ونه هفته‌ها . بدون آنکه نیازی به دانش فنی پیشرفته داشته باشید و یا هزینه بابت این مورد انجام دهید.

 

بررسی و آنالیز وضعیت سئو سایت دقیقا چیست؟

بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو موضوعی پیچیده و نیاز به تخصص دارد . این کار شامل مواردی از قبیل بررسی و حفظ سایت ، بررسی محتوا و تمامی مواردی که مربوط به الگوریتم های گوگل می باشد را شامل خواهد شد. یکی از بدترین بخش های مربوط به چنین بررسی هایی این است که تمامی کارها را به درستی انجام دهید و تنها یک بخش را نادیده گرفته باشید ، همین یک مورد می تواند رشد سایت شما متوقف کند.

آنالیز کلی سئو فرآیندی است که در آن شما عوامل خاصی که بر عملکرد وب سایت شما برای ایجاد ترافیک تأثیر می گذارد را بررسی می کنید و پس از آن تنظیمات سئو سایت را بر اساس همین آنالیز انجام می دهید. با انجام این بررسی های سئو به طور منظم، می توانید اطمینان حاصل کنید که تمام بخش های مهم وب سایت شما که بر روی سئو سایت شما تأثیر می گذارند، همانطور که در نظر گرفته شده است کار می کنند و وب سایت شما می تواند به رشد در نتایج جستجو گوگل و بهبود رتبه بندی ادامه دهد.

چرا بررسی و آنالیز کلی سئو مورد نیاز ما است؟

برای شروع آنالیز سئو سایت ، باید از یک مسیر اولیه شروع کنید که در این صورت وضعیت فعلی وب‌سایت شما در نتیجه کاری که تاکنون انجام داده‌اید مورد بررسی قرار خواهد گرفت. انجام بررسی کلی سئو اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می دهد که به شما این امکان را می دهد تا از اقدامات مدنظر خود بهره ببرید و وب سایت خود را برای موفقیت در نتایج جستجو به بهترین شکل ممکن تنظیم نمایید.

به طور کلی باید سعی کنید هر سه ماه یکبار یک بررسی و آنالیز کلی سئو را تکمیل کنید تا در صورتیکه تغییرات در ترافیک خود را مشاهده می کنید، بتوانید آنچه را که ممکن است باعث این تغییرات شده است و دلیل این امر را پیگیری کنید.

آنالیز و بررسی کلی سئو سایت چگونه انجام می شود ؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، سئو یک فرآیند پیچیده با تعداد زیادی بخش ها و اقدامات متنوع است ، اگر سئو به همین راحتی که فکر می کنید بود در حال حاضر ارزش این بازار به مرز 80 میلیارد دلار نزدیک نمی‌شد. بنابراین در حالی که برخی از تست‌ها در آنالیز سئو را می‌توان به صورت دستی انجام داد، داشتن یک ابزارمناسب ، برای شما یک مزیت خیلی خوبی خواهد بود و در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند. برای اینکه به شما نشان دهیم چگونه می توانید آنالیز و بررسی کلی سئو سایت خود را چگونه به تنهایی انجام دهید، پیشنهاد می کنیم از افزونه رنک مث برای سایت وردپرسی خود استفاده نمایید. زیرا پلاگین رنک مث به شما این امکان را می دهد تا تعداد زیادی از کارهای زمانبر به صورت خودکار انجام شود و یک بررسی و آنالیز جامع از سئو سایت خود آن هم فقط با یک کلیک انجام دهید.

با این حال، اگر شما (به هر دلیلی که اصلا توصیه نمیکنیم) قصد استفاده از افزونه رنک مث  را در سایت خود ندارید، راه های دیگر و زمانبری نیز وجود دارد که با کمی جستجو در اینترنت می توانید در رابطه با آنها تحقیق نمایید.

قبل از اینکه به سراغ آموزش نکات کلی بررسی سئو سایت برویم ، بهتر است روش آسان جهت آنالیز سئو در سایت خود با افزونه سئو رنک مث، را به شما عزیزان آموزش بدهیم. جهت این مورد کافیست به مسیر رنک مث > آنالیز سئو بروید، همانطور که در زیر نشان داده شده است:

آنالیز رنک مث

در این بخش یک آنالیز و بررسی آنلاین از وضعیت سئو در افزونه به شما نمایش داده خواهد شد که به راحتی می توانید یک دید کلی از وضعیت سئو سایت خود را مشاهده نمایید و سپس اقدام به برطرف کردن مشکلات فعلی سئو سایت خود نمایید. همچنین در صورتیکه این افزونه را در سایت خود ندارید ، میتوانید از مقاله آموزش نصب افزونه رنک مث استفاده نمایید که به صورت رایگان برای شما عزیزان آماده کرده ایم.

خب بدون هیچ مقدمه ای بهتره بریم سراغ مواردی که باید در سایت خودمان جهت سئو سایت در همان ابتدا به صورت کلی بررسی و اجرا کنیم.

1 –  بررسی کنید که آیا وب سایت شما از یک آدرس URL واحد استفاده می کند یا خیر
بسته به اینکه چگونه وب سایت خود را پیکربندی کرده اید، هم نسخه www و هم نسخه بدون www ممکن است قابل دسترسی باشد. این بدان معنی است که وب سایت شما از هر دو URL زیر قابل دسترسی است:

https://www.yourwebsite.com
https://yourwebsite.com

در حالت ایده‌آل، فقط باید از یکی از موارد بالا قابل دسترسی باشد – به این معنی که مثلاً اگر شخصی سعی کند از طریق تایپ www در مرورگر خود به سایت شما دسترسی پیدا کند، به طور خودکار آنها به نسخه اصلی URL که می تواند بدون www (یا برعکس) هدایت شود.

این یک مورد بسیار مهم برای سایت شماست، زیرا اگر وب‌سایت شما در هر دو نسخه قابل دسترسی باشد، ممکن است گوگل (و سایر موتورهای جستجو) هر دو نسخه وب‌سایت شما را ایندکس کند که این مورد می‌تواند منجر به مشکلات مربوط به محتوای تکراری در سایت شما و در نتیجه جریمه شدن توسط موتور های جستججو ختم شود.

اگر انتخاب هوشمندانه ای برای انجام این سئو با استفاده از رنک مث انجام داده اید، این افزونه به شما امکان می دهد بررسی کنید که آیا وب سایت شما این مشکل را دارد یا خیر و وضعیت را در آنالیز سئو این مورد را گزارش می دهد.

اگر ترجیح می‌دهید این مورد را به صورت دستی بررسی کنید، سعی کنید با استفاده از هر دو نسخه www و غیرwww به وب‌سایت خود دسترسی پیدا کنید و ببینید آیا هر دو در نهایت شما را به یکی از URL هدایت می‌کند، در این صورت تغییر مسیر را قبلاً به درستی پیکربندی کرده اید.

چگونه canonicalization را برطرف کنیم؟ (مشکل www و بدون www را برطرف کنید)

اگر وب سایت شما در هر دو نسخه www و غیرwww قابل دسترسی است، چند راه حل در اختیار شما وجود دارد که می توانید از آنها استفاده نمایید. رایج ترین راه حل این است که بررسی کنید آیا URL صحیح را در داخل وردپرس مشخص کرده اید یا خیر.

اگر وب سایت شما در دسترس است و محتوای یکسانی را در هر دو نسخه www و غیرwww ارائه می دهد، چند راه بالقوه برای حل این مشکل وجود دارد.

رایج ترین و اولین چیزی که باید بررسی کنید این است که آیا آدرس وردپرس (URL) صحیح را در بخش تنظیمات وردپرس > عمومی مشخص کرده اید یا خیر. همانطور که در زیر این مورد را به شما نمایش داده ایم، در اینجا خواهید دید که URL وب سایت شما به صورت پیش فرض در وردپرس چه چیزی تنظیم شده است.

بررسی آدرس سایت

در موارد خاص، گزینه ویرایش URL ممکن است در دسترس نباشد (خاکستری). اگر این اتفاق برای وب‌سایت شما افتاد، نگران نباشید، فقط به این معنی است که تنظیمات در فایل wp-config.php وب‌سایت شما کدگذاری شده است. تنظیمات داخل فایل wp-config.php باعث می شود بخش تنظیمات مدیریت وردپرس شما را غیرفعال شود و همین باعث می شود شما نتوانید تنظیمات مد نظر را اعمال نمایید.

اگر تنظیمات شما خاکستری است، باید فایل wp-config.php را مستقیماً ویرایش کنید تا بتوانید تغییراتی را در URL سایت خود ایجاد کنید. جهت این مورد می توانید با ورود به هاست خود و مسیر Public_html  فایل wp-config.php را مشاهده و سپس فایل را ویرایش کنید. اطلاعاتی که در فایل wp-config.php به دنبال آن هستید به شرح زیر است:

define('WP_HOME','http://yourdomain.com');
define('WP_SITEURL','http://yourdomain.com');

وقتی فایل مد نظر را پیدا کردید، مطمئن شوید که مقادیر مد نظر را به URL دلخواه خود تغییر داده اید و سپس کافیست فایل را ذخیره کنید.

پس از تغییر URL سایت، شما همچنین باید تمام URL های قدیمی خود را به آدرس های جدید ریدایرکت کنید. برای انجام این کار، به فایل htaccess. در همان مسیر public_html خود بروید و قطعه کد زیر را به آن اضافه کنید:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^yourdomain.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.yourdomain.com/$1 [L,R=301]

در بیشتر موارد، اگر مطمئن نیستید که چگونه این تنظیمات و کد ها را در فایلی که خدمت شما اعلام کردیم درج نمایید ، کافیست با ارائه دهنده هاست خود تماس بگیرید و به آنها اطلاع دهید که قصد دارید بر اساس این آموزش چنین تغییراتی را اعمال نمایید تا از سمت آنها این مورد در هاست شما انجام شود.

نکته ای که باید رعایت کنید این است که مطمئن شوید آدرس «yourdomain.com» را با دامنه واقعی خود جایگزین کنید، چون این دامنه فقط یک دامنه تستی است. همچنین در مثال بالا، نسخه غیرwww در حال ریدایرکت به نسخه www است. اگر می‌خواهید برعکس عمل کنید و نسخه غیرwww را ترجیح می‌دهید و قصد دارید سایت شما بدون www  لود شود، کافیست از کد زیر استفاده کنید:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.yourdomain\.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://yourdomain.com/$1 [L,R=301]

2 – بررسی کنید که آیا وب سایت شما از گواهی SSL استفاده می کند

هنگامی که SSL را نصب می کنید ، گواهی SSL تضمین می کند که تمام ارتباطات بین کاربر و وب سایت شما رمزگذاری شده است و بنابراین تمام اطلاعات در حال انتقال را ایمن می کند و باعث می شود کمتر در معرض هکرها قرار بگیرند. این به یک استاندارد برای وب سایت هایی تبدیل شده است که هر نوع اطلاعات شخصی را جمع آوری می کنند (به ویژه وب سایت هایی که پرداخت ها را پردازش می کنند) زیرا ایمن بودن داده ها بسیار مهم است.

علاوه بر مزایای امنیتی، موتورهای جستجو مانند گوگل اکنون به داشتن گواهینامه SSL با پیکربندی مناسب نیز اهمیت می دهند و بنابراین هنگام شروع  استفاده  از SSL را  به عنوان یک عامل رتبه بندی  استفاده کرده اند.

 سئو رنک مث برای وردپرس همچنین بررسی می کند که آیا وب سایت شما از گواهی SSL استفاده می کند و وضعیت را در گزارش SEO نمایش می دهد.

 

برای اینکه به صورت دستی بررسی کنید که آیا وب سایت شما به درستی با گواهی SSL پیکربندی شده است، فقط باید به URL نگاه کنید. اگر URL وب سایت شما با https شروع می شود، شما از SSL استفاده می کنید. اگر URL با http شروع می شود، پس از SSL استفاده نمی کنید.

در مرورگر گوگل کروم چگونه به نظر می رسد:

بررسی SSL در کروم

اگر وب سایت شما از گواهی SSL استفاده نمی کند چه؟

نکته : اگر قبلاً این کار را انجام نمی‌دادید، به شدت توصیه می‌کنیم یک گواهی SSL نصب کنید، زیرا هم داده‌های بازدیدکنندگان شما را ایمن نگه می‌دارد، هم اعتماد به نفس را به شما القا می‌کند و همچنین تضمین می‌کند که گوگل وب‌سایت شما را در نتایج جستجو جریمه نمی‌کند.

خبر خوب این که دریافت گواهینامه SSL آسان و رایگان است. شرکت‌هایی مانند Let’s Encrypt گواهی‌های SSL را رایگان ارائه می‌کنند، در نتیجه حتما یک گواهی SSL در وب سایت خود نصب کنید و مطمئن شوید که  (نسخه HTTP) غیر ایمن وب سایت شما به نسخه امن (https) هدایت شده باشد.

3 : تنظیمات مشاهده وبسایت توسط موتور های جستجو را بررسی کنید.
هنگامی که سایت شما هنوز در حال تکمیل است، نمی خواهید هیچ موتور جستجویی ، وب سایت شما را بررسی نماید ،چون احتمالاً محتوای سایت هنوز کامل نشده است و طراحی وب سایت ناقص است. وردپرس این را می‌داند و یک گزینه داخلی دارد تا موتورهای جستجو را از فهرست کردن وب‌سایت شما منصرف کند. گزینه ای را در زیر تنظیمات وردپرس > خواندن پیدا خواهید کرد.

از آنجایی که وردپرس به شما امکان می دهد این تنظیمات را در طول مراحل راه اندازی فعال کنید، ممکن است فراموش کنید که پس از آماده شدن وب سایت خود، آن را خاموش کنید.

ایندکس در وردپرس

هنگامی که شما یک محتوا را با رنک مث سئو می کنید، به طور خودکار تشخیص می دهد که آیا این تنظیمات به طور تصادفی روشن باقی مانده است. شما آن را در بخش سئو اولیه مشاهده خواهید کرد…

اگر زمانی که سایت شما آماده ایندکس شدن و در دسترس بودن برای خوانندگان/بینندگان بود، فراموش کرده اید که این را خاموش کنید، فوراً این کار را انجام دهید تا به موتورهای جستجو اطلاع دهید که می توانند در اسرع وقت شروع به فهرست کردن وب سایت شما کنند!

4 ساختار پیوند یکتا خود را در وردپرس بررسی کنید.
ساختار پیوند یکتا چیزی است که تعیین می کند سایت وردپرسی شما چگونه URL ها را برای پست هایی که ایجاد می کنید ایجاد کند. هنگام انتخاب ساختار پیوند دائمی برای وب سایت خود، دو نکته را باید در نظر بگیرید:

ساختار URL و خود URL

اگرچه راه های مختلفی برای ساختار URL وجود دارد، ساده ترین و موثرترین ساختار به صورت yourwebsite.com/blog/post-name است.

در طول تجزیه و تحلیل سئو توسط افزونه رنک مث این مورد در سایت وردپرسی شما بررسی می شود تا مطمئن شود که ساختار URL شما ایده آل است.

همچنین می توانید با باز کردن هر یک از پست های خود و بررسی فرمت URL، ساختار URL خود را به صورت دستی بررسی کنید.

همچنین هنگامی که یک پست یا صفحه جدید ایجاد می کنید، وردپرس به طور خودکار عنوانی را برای آن ایجاد می کند، اما این مورد بیش از حد طولانی است که از منظر SEO ایده آل نیست و باید به صورت دستی ویرایش نمایید و یک ساختار استاندارد برای آن در نظر بگیرید.

ساختار پیوند یکتا غیر ایده آل

گوگل و سایر موتورهای جستجو عناوین کوتاه‌تر را ترجیح می‌دهند، زیرا به طور مختصر موضوع پست را بیان می‌کنند. نشانی‌های اینترنتی کوتاه‌تر نیز توسط کاربران ترجیح داده می‌شوند و نشان داده شده است که به دستیابی به نرخ کلیک بالاتر کمک می‌کنند.

برای اطمینان از اینکه پست‌ها (و صفحات) شما دارای URL کوتاه و مختصر هستند، روی دکمه ویرایش در کنار URL پیشنهادی کلیک کنید و پیوند دلخواه خود را تایپ کنید. در اینجا نحوه تغییر یک مورد برای این پست آمده است:

پیوند یکتا اصولی

چگونه این مشکل را حل کنیم؟
اگر URL های شما بر روی /blog/%postname/ تنظیم نشده باشد، در گزارش تحلیل رتبه بندی سئوی وردپرس، هشداری را مشاهده خواهید کرد. برای رفع مشکل، به منوی وردپرس خود بروید و به تنظیمات > پیوندهای یکتا بروید. در آنجا تمامی قالب هایی که وردپرس به صورت پیش فرض پشتیبانی می کند را مشاهده می کنید و همچنین می توانید یک قالب سفارشی ایجاد کنید. گزینه Post Name را انتخاب کنید، که پیوندهای ثابت شما را به yoursite.com/your-post-name تنظیم می کند.

فراموش نکنید تنظیمات خود را ذخیره کنید.

تنظیم پیوند یکتا در وردپرس

اخطار: تغییر ساختار پیوند ثابت، URL تمام پست‌های موجود شما را تغییر می‌دهد که باعث خطای 404 زیادی می‌شود. ما به شدت توصیه می کنیم که یا این مرحله را در یک وب سایت جدید انجام دهید یا برای جلوگیری از مشکلات، از URL های قدیمی به URL های جدید عمل ریدایرکت را انجام دهید.

5 – آیا از افزونه کش برای وب سایت وردپرسی خود استفاده می کنید ؟
هر بار که یک بازدیدکننده وارد وب سایت شما می شود، کاربر (رایانه بازدیدکننده) به سرور (هاست وب سایت شما) پینگ می کند تا محتوایی مانند پایگاه داده، تصاویر، CSS، فونت ها و سایر فایل ها را دریافت کند و طبیعتا چنین موردی برای کاربر که قصد مشاهده سایت شما را دارد نیاز به زمان دارد.

برای صرفه جویی در این زمان، سرورها از کش استفاده می کنند که روشی برای تکمیل تمام وظایف قبل از ورود کاربر است. به این ترتیب، هنگامی که کاربر در صفحه ای در وب سایت شما قرار می گیرد،تمام کارهای سخت قبلاً انجام شده است و زمان بارگذاری صفحه به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

در طی تجزیه و تحلیل سئو سایت وردپرسی شما توسط افزونه رنک مث ، این موضوع در بخش عملکرد گزارش نمایش داده می شود.

 

چگونه این مشکل را رفع کنیم؟
اگر وب‌سایت شما در حال حاضر از یک افزونه کش (یا نوعی حافظه پنهان در سطح سرور) استفاده نمی‌کند، نرخ پرش کاربران شما بسیار بالا خواهد بود، چون کاربران انتظار دارند سایت مورد نظر آنها در سریعترین زمان ممکن لود شود.

با این حال، همانطور که برای هر بخشی از وردپرس چندین افزونه اختصاصی وجود دارد، تعداد زیادی افزونه کش نیز برای حل این مشکل در وردپرس وجود دارد. توصیه ما جهت این مورد در وردپرس استفاده از افزونه W3 Total Cache هست زیرا واقعاً یک افزونه فوق العاده است که به طور مرتب با ویژگی ها و بهینه سازی های جدید به روز می شود.

 

6: بررسی کنید که آیا وب سایت خود به کنسول جستجوی Google متصل کرده اید ؟

گوگل مجموعه‌ای از ابزارها را برای صاحبان وب‌سایت‌ها ارائه می‌کند که می‌توانند از آنها برای درک و حل مشکلاتی که Google هنگام فهرست کردن وب‌سایت خود با آن مواجه می‌شود، استفاده کنند. مجموعه ابزارها به عنوان کنسول جستجوی گوگل شناخته می شوند، و توصیه می کنیم عادت کنید همه سایت های خود را به آن متصل کنید، درست مانند کاری که قبلاً باید برای Google Analytics انجام می دادید.

همانطور که می دانید، مهم است که وب سایت خود را به کنسول جستجوی Google متصل کنید تا بتوانید به طور فعال مشکلات را حل کنید و اطلاعات بیشتری در مورد وب سایت خود جمع آوری کنید.

معمولاً زمانی که می‌خواهید اطلاعاتی را که کنسول برای شما جمع‌آوری کرده است مشاهده کنید، باید مراحل طولانی ورود به کنسول جستجوی Google را طی کنید. اما، با افزونه سئو رنک مث، می توانید تمام معیارهای مهم خود را دقیقاً در داخل وردپرس مشاهده کنید.

هنگام تجزیه و تحلیل سئو با رنک مث ، به طور خودکار بررسی می کند که آیا وب سایت شما با کنسول جستجوی گوگل پیوند برقرارکرده است یا خیر.

اتصال رنک مث به سرچ کنسول گوگل

چگونه این کار را انجام دهیم ؟
اگر وب‌سایت خود را به کنسول جستجوی Google متصل نکرده اید، داده‌های ارزشمندی را از دست می‌دهید که می‌تواند به شما در بهبود وب‌سایت و رفع مشکلات در صورت بروز آنها کمک کند. بنابراین ما به شدت توصیه می کنیم این کار را انجام دهید.

اگر از رنک مث برای سئوی سایت خود استفاده می کنید، تأیید وب سایت  با کنسول جستجوی گوگل بسیار آسان و سریع است.  یک راهنمایی سریع در مورد نحوه انجام آن وجود دارد.

اگر از رنک مث برای سوی سایت خود استفاده نمی کنید، این روند کمی پیچیده تر است. وارد Google Search Console شوید و گزینه Add Property را پیدا کنید. این گزینه بر اساس این که آیا قبلاً برخی از ویژگی های دیگر را در کنسول جستجو دارید یا اینکه اولین ویژگی شما است، در مکان دیگری قرار خواهد گرفت.

افزودن سایت به سرچ کنسول گوگل

آدرس وب سایت خود را در بخش Domain وارد کنید، سپس روی «ادامه» کلیک کنید.

وارد کردن نام دامنه در سرچ کنسول

سپس کنسول جستجوی گوگل چند راه را پیشنهاد می کند که از طریق آنها می توانید وب سایت خود را تأیید کنید. از هر یک از روش ها استفاده کنید و از تجزیه و تحلیل پیشرفته ای که کنسول جستجوی گوگل ارائه می دهد لذت ببرید.

تایید دامنه در سرچ کنسول گوگل

7: بررسی کنید که آیا وب سایت شما دارای نقشه سایت است یا خیر

نقشه سایت به سادگی فهرستی دقیق از آدرس‌های اینترنتی پست‌ها، صفحات و محتوایی است که می‌خواهید موتورهای جستجو در آن بخزند را در خود دارد و یکی از موارد ضروری در سئو سایت شما می‌باشد.

داشتن نقشه سایت در وب سایت شما بدون استفاده از افزونه کار بیهوده ای است و اکثرا از افزونه جهت ایجاد نقشه سایت در وردپرس استفاده می‌کنند. در صورتیکه افزونه رنک مث را برای سایت خود را نصب کرده باشید، به طور خودکار یک نقشه سایت جهت درج در سرچ کنسول گوگل برای شما ایجاد می شود، و همچنین در طی فرآیند آنالیز سئو توسط افزونه رنک مث، همچنین بررسی می‌شود که آیا نقشه سایت ایجاد شده و در دسترس است یا خیر.

 

نقشه سایت رنک مث

چگونه نقشه سایت را در رنک مث فعال نماییم ؟
داشتن نقشه سایت مهم است زیرا به موتورهای جستجو (مانند گوگل) کمک می کند تا محتوای وب سایت شما را به طور موثرتری درک کرده و فهرست بندی کنند.

اگر از Rank Math SEO برای وردپرس استفاده می کنید، مطمئن شوید که ماژول نقشه سایت فعال و به درستی پیکربندی شده است. لیست ماژول را می توان در رنک مث > داشبورد پیدا کرده و تنظیمات نقشه سایت در بخش رنک مث > تنظیمات نقشه سایت قابل مشاهده است.

 

8 :  پیوندهای شکسته را پیدا و رفع کنید

در یک وب سایت در حال رشد، باید به طور مداوم محتوا را اضافه، حذف و به روز کنید. این منجر به شکستن لینک ها می شود. هنگامی که کاربر سعی می کند به URL شکسته دسترسی پیدا کند، با خطای 404 مواجه می شود.

در حالی که گوگل گفته است که آنها خطاهای 404 را به عنوان سیگنال رتبه بندی در نظر نمی گیرند، اما همچنان بر تجربه کاربر تأثیر می گذارد. بنابراین، شما باید فعالانه به دنبال لینک های شکسته بگردید و در اسرع وقت آنها را برطرف کنید.

خوشبختانه،افزونه سئو رنک مث در وردپرس برای این مورد نیز راه حل دارد.با استفاده از افزونه سئو رنک مث برای مانیتور کردن صفحاتی که خطای 404 دارند، می توانید فرآیند یافتن تمام لینک های خراب در وب سایت خود را خودکار کنید.

با رفتن به رنک مث > مانیتور 404 می توانید به بخش مانیتور صفحات 404 دسترسی پیدا کنید.

مانیتور 404 در رنک مث

در اینجا تمامی لینک های خرابی که باعث خطای 404 در وب سایت شما شده اند را مشاهده خواهید کرد. می توانید آنها را مرتب کنید، آنها را جستجو کنید و حتی با هدایت هر یک از URL هایی که باعث ایجاد خطا شده اند به یک پست یا صفحه جدید آنها را برطرف کنید.

برای انجام این کار، ماژول Redirection باید فعال باشد.

ریدایرکت افزونه رنک مث

 

9 : بهینه سازی محتوا
همانطور که می دانید محتوا همه چیز است. برای به حداکثر رساندن ترافیک موتورهای جستجو، محتوای شما نیز باید به خوبی بهینه شده باشد. بهینه سازی محتوا معمولاً یک فرآیند طولانی و پیچیده است، اما افزونه رنک مث، یافتن تمام زمینه هایی را که می توانید در آنها بهبود ببخشید، آسان می کند.

ما در اینجا فرض می کنیم که شما درک بسیار خوبی از نحوه نوشتن محتوای سئو دوستانه دارید و در عین حال جدیدترین نکات سئو را همیشه در نظر می گیرید. در تجزیه و تحلیل سئو، به دنبال بخش های زیر برای بهینه سازی محتوای خود باشید.

9.1 : تمرکز کلمات کلیدی
گزارش مربوط به کلمات کلیدی به شما درباره تمام پست‌ها، محصولات (در صورت استفاده از ووکامرس)، صفحات و سایر انواع محتوایی که مجموعه کلیدواژه متمرکزی ندارند، اطلاعاتی ارائه خواهد کرد. این گزارش را در بخش سئوی پایه آنالیز پایه رنک مث سئو خواهید دید. اگر مطمئن نیستید که این به چه معناست، می توانید در مورد تحقیق کلمات کلیدی بیشتر مطالعه نمایید.

کلمه کلیدی اصلی در رنک مث

9.2 : رفع بهینه سازی محتوا
توصیه می‌کنیم از هر یک از صفحات، پست‌ها و محصولاتی که کلیدواژه‌های متمرکز ندارند بازدید کنید و بر روی آنها کار کنید. فرآیند نسبتا ساده ای است. پست را در ویرایشگر مورد علاقه خود (گوتنبرگ یا کلاسیک) باز کنید و به Rank Math SEO for WordPress Meta Box بروید.

هنگامی که آنجا هستید، یک یا چند کلمه کلیدی متمرکز (حداکثر 5) را به پست اضافه کنید.

درج کلمه کلیدی اصلی مقاله

چند ثانیه صبر کنید تا رنک مث سئو کلمات کلیدی شما را پردازش کند، پس از آن خواهید دید که رنک مث راه های مختلفی را به شما می گوید که می توانید محتوای خود را برای کلمات کلیدی خود بهینه کنید. از بینش محتوای پیشرفته ای که در Rank Math SEO for WordPress Meta Box پیدا می کنید برای بهبود پست خود استفاده کنید. فهرست توصیه‌هایی را که Rank Math ارائه می‌دهد مرور کنید و در عین حال مطمئن شوید که محتوای شما هدف نهایی جستجوی کلمه کلیدی مورد نظرتان را منعکس می‌کند.

9.3 بهینه سازی عنوان
استفاده از کلمات کلیدی متمرکز مورد نظر در عنوان پست یک راه مطمئن برای اطمینان از اینکه عنوان شما در موضوع است و به شما در ایجاد ترافیک بیشتر از جستجو کمک می کند. در طول تجزیه و تحلیل سئو، رتبه بندی رنک مث برای وردپرس همچنین تمام پست هایی را که از کلمه کلیدی متمرکز در عنوان استفاده نشده است، علامت گذاری می کند.

کلمه کلیدی کانونی

وجود کلمه کلیدی متمرکز در عنوان به دو دلیل مهم است. نه تنها برای سئو سایت مهم است، بلکه به کاربر کمک می کند تا بفهمد محتوای شما در مورد چیست، که در نهایت باعث می شود روی نتیجه شما در صفحات جستجو کلیک کنند. تمام پست‌ها، صفحات و محصولاتی را که رتبه بندی افزونه وردپرس توصیه می‌کند را مرور کنید.

10 : اسکیما (با نام مستعار Rich Snippets)

اسکیما یا Rich Snippets به کدهایی اشاره دارد که به وب سایت یا پست خود اضافه می کنید و اطلاعات بیشتری در مورد پست شما به موتورهای جستجو می دهد. سپس موتورهای جستجو از این اطلاعات برای نمایش اطلاعات اضافی درباره پست شما در نتایج جستجو استفاده می کنند.

احتمال زیادی وجود دارد که نتیجه نشانه گذاری اسکیما را قبلاً تجربه کرده باشید. اگر نتیجه‌ای را با رتبه‌بندی در کنار آن دیده‌اید، می‌دانید که در مورد چه چیزی صحبت می‌کنیم.

اسکیما چگونه

تمام جزئیات برجسته شده در اسکرین شات بالا از نشانه گذاری اسکیما خود وب سایت استخراج شده است.

برای افزودن داده‌های نشانه‌گذاری به پست خود، رنک مث را در نوار کناری گوتنبرگ باز کنید، به برگه Schema بروید، و سپس اضافه کنید، سپس از میان انواع نشانه‌گذاری اسکیما موجود که می‌خواهید اضافه کنید، انتخاب کنید:

بخش قالب های طرح واره ( قالب اسکیما ) را باز کنید و سپس یکی از انواع اسکیما موجود را که می‌خواهید به این پست یا صفحه خاص اضافه کنید انتخاب کنید:

اسکیما افزونه رنک مث

هنگامی که شما یک محتوای سئو شده با افزونه رنک مث منتشر می نمایید، ویژگی ابرداده وجود اسکیما را در وب سایت شما بررسی می کند و وضعیت را در بخش سئوی پیشرفته تحلیل سئو به شما اطلاع می دهد.

متادیتا اسکیما

11 : بهینه سازی تصویر

تصاویر بهینه‌سازی شده می‌توانند تا حد زیادی از ترافیک جستجوی هدفمند در بخش تصاویر را برای شما به ارمغان بیاورند. بنابراین، بسیار مهم است که تصاویر سایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه کنید. برای بهترین نتیجه، باید موارد زیر را در نظر بگیرید.

بهینه سازی تصاویر یکی دیگر از موارد مهمی است که باید هنگام بهینه سازی کل وب سایت خود برای جستجو در نظر بگیرید. برای بهترین نتایج، توصیه می کنیم موارد زیر را بهینه کنید:

مواردی که در هنگام آپلود تصویر در سایت خود می بایست در نظر بگیرید استفاده نام تصویر ، اندازه تصویر و متن جایگزین مناسب در تصاویر است.
در رابطه با نام تصویر این مورد کاملا واضح است. همیشه به تصاویر خود نام های توصیفی بدهید و در صورت مناسب بودن، کلمات کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید. در اینجا چند نمونه از نحوه انجام آن وجود دارد.

image 1.jpg <- نام ایده آلی نیست
imageoptimizationinrankmath.jpg <- بهتر است، اما قابل بهبود است
seo rank math .jpg <- خوب
image_optimization_in_rank_math.jpg <-بهترین
image-optimization-in-rank-math.jpg <- یک تغییر دیگر

استفاده از فاصله در نام تصویر اجباری نیست و حتی در بسیاری از موارد توصیه نمی شود.بهتر است در نام تصویر خود از خط فاصله یا زیرخط استفاده کنید.

مورد بعدی اندازه تصویر است. این بخشی از فرآیند بهینه سازی تصویر است که معمولاً نادیده گرفته می شود و تأثیر زیادی بر سئو دارد. که در حالت ایده‌آل، شما می‌خواهید که تصاویرتان کوچک‌ترین اندازه ممکن را داشته باشند و همچنین کیفیت نسبتاً بالایی داشته باشند.

برای اینکه تصاویر بهینه و مناسبی در سایت خود داشته باشید، حتما تصاویر خود را قبل از آپلود با کمک سایت های فشرده سازی آنلاین،فشرده کنید و یا از یکی از افزونه‌های بهینه‌سازی تصویر وردپرس استفاده نمایید. تفاوتی در استفاده از این دو روش ندارد و هر یک از این دو مورد مناسب سایت شما جهت بهینه سازی تصاویر است.

همچنین مهم است که فراموش نکنید اندازه تصاویر خود را تغییر دهید و در یک وضوح مناسبی قرار دهید. دلیل این امر این است که اگر حداکثر عرض وب سایت شما 1500 پیکسل می باشد، داشتن تصویری با ابعاد 4000×2000 پیکسل منطقی نیست. نه تنها تصاویری با سایز بزرگ ذخیره می کنید، بلکه از پهنای باند اضافی و مصرف منابع سرور نیز استفاده می کنید. برای جلوگیری از این مشکل، همیشه اندازه تصاویر خود را قبل از آپلود تغییر دهید.

می توانید اندازه هر یک از تصاویر خود را در گالری رسانه وردپرس خود بررسی کنید. فقط کافی است تصویر مورد نظر را انتخاب نمایید و در بخش جزئیات تصویر ، سایز تصویر را مشاهده نمایید.

ابعاد تصاویر مقاله

 

آخرین مرحله برای بهینه سازی تصاویر، استفاده از متن جایگزین است. متن Alt یا همان متن جایگزین یک قطعه متن اختیاری است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا بفهمند تصویر در مورد چیست.

افزونه سئو رنک مث در سایت وردپرسی شما بررسی می‌کند که آیا تصاویر موجود بر روی وب‌سایت شما دارای متن جایگزین هستند یا خیر. این به شما کمک می‌کند تا تصاویری را که دارای متن جایگزین نیستند را شناسایی و به سرعت اقدام به افزودن متن جایگزین در آنها نمایید.

12 : بهینه سازی موبایل را بررسی کنید

این احتمال وجود دارد که بیشتر بازدیدکنندگان وب سایت شما از تلفن همراه خود برای دسترسی به وب سایت شما استفاده کنند. برای ارائه خدمات به آنها، بسیار مهم است که وب سایت شما واکنش گرا باشد و برای تلفن های همراه بهینه شده باشد.

افزونه رنک مث در سایت وردپرسی شما این امکان را به شما می دهد تا بهینه بودن وب سایت خود را برای حالت موبایل بررسی کنید و همچنین پیش نمایشی از ظاهر وب سایت شما در نتایج جستجوی تلفن همراه را در اختیار شما قرار می دهد.

نمایش سایت در موبایل

نحوه رفع مشکلات بهینه سازی موبایل

به بیان ساده، اگر تا به امروز با توجه به گسترگی استفاده کاربران از تلفن همراه ، سایت خود را برای نمایش در موبایل بهینه سازی نکرده اید ، در اولین فرصت اقدام به بهینه سازی سایت خود برای نمایش در حالت موبایل نمایید.

بیش از نیمی از ترافیک وب جهان از طریق تلفن های همراه است، و اگر می خواهید وب سایت خود را برای موتور های جستجو بهینه کنید، قطعا می بایست به فکر داشتن وبسایتی برای نمایش صحیح در موبایل باشید.

برای حل این مشکل، ساده ترین (و بهترین) راه تغییر قالب سایت وردپرسی فعلی شما ( اگر قابلیت واکنش گرا را ندارد ) به یک قالب وردپرسی بهینه شده و ریسپانسیو خواهد بود. قالب های واکنش گرا به گونه ای ساخته شده اند که به طور خودکار محتوا را بر اساس دستگاهی که در آن کاربر سایت شما را مشاهده می کند تنظیم می نماید.

 

نتیجه گیری کلی :

انجام بررسی و آنالیز سئو بدون شک بخش مهمی از بهینه سازی وب سایت شما برای به حداکثر رساندن میزان ترافیکی است که از جستجو بدست می آورید. روش های سنتی برای آنالیز وب سایت شما ممکن است کارساز باشد، اما انجام آنها آسان نیست و در برخی موارد حتی ممکن نیست. با افزونه رنک مث در وردپرس، می توانید یک آنالیز حرفه ای برای سئوی وب سایت خود را انجام دهید و تمام مشکلات شناسایی شده را در چند ساعت برطرف کنید تا در نهایت بتوانید رشد وب سایت خود را آغاز کنید.

همچنین در صورتیکه قصد دارید نحوه کار با افزونه رنک مث را به صورت کامل یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم از صفحه آموزش رنک مث در سایت ما دیدن نمایید تا آموزش های بخش های مختلف این افزونه را مشاهده نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
فرید معیریان

فرید معیریان

متخصص وب مارکتینگ که در این سالها به صورت تخصصی بیشتر در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنم

4 پاسخ به “آنالیز سئو سایت با رنک مث ( 12 گام عملی ) + راهنمای تصویری”

  1. رضا گفت:

    باعرض سلام و خسته نباشید من هنگم آنالیز سایت با رنک مث با این هشدار مواجه میشوم نمی دانم منظورش چیست با تشکر

    چگونگی رفع مشکلYour page makes 47 requests. More than 20 requests can result in slow page loading.
    total: 47
    images: 30
    javascript: 10

    • فرید معیریان گفت:

      با سلام و احترام

      در صفحه ای که اقدام به آنالیز میکنید تعدادی رئکویست که مربوط به تصاویر هست، ظاهرا حجم زیادی دارند و بهینه نیستنند و این موارد باعث کندی در سرعت لود سایت شما خواهد شد.
      پیشنهاد می شود برای آنالیز دقیق از ابزار های دقیقتری مانند gtmetrix نیز کمک بگیرید

    • حیدری گفت:

      سلام دکمه آنالیز از کار افتاده است و با ارورر  خطای: خطای HTTP 403. در API می‌دهد باید چکار کنم ؟

      • نوید معیریان گفت:

        سلام و عرض ادب
        خطا 403 معمولا به دلیل عدم دسترسی به بخش مربوطه می باشد و ممکن است سازنده به دلیل تحریم ها بخش مورد نظر را مسدود و یا محدود کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *